Workshop
Planten Verzamelen & Bereiden
|
|
Uitleg
Deze workshop is een uitgebreide en bijzondere versie van de Workshop Eetbare Planten Vinden. Het is overigens niet noodzakelijk om die workshop eerst gevolgd te hebben. Een deel van de eetbare planten die we aantreffen, gaan we namelijk ook verzamelen en bereiden. We verzamelen afhankelijk van het seizoen bladeren, bloemen, stengels, bessen, wortels, zaden en noten. (De planten die we verzamelen, zijn de 'zeer algemeen voorkomende soorten'.) Uiteraard bereiden en eten we wat we hebben weten te verzamelen op een primitieve manier, in het bos. Tijdens het verzamelen van de planten staan we ook even stil bij het 'leave no trace' concept. Tijdens deze lange workshop kun je ontdekken dat je met de juiste kennis en ervaring in staat bent een veelzijdig bord vol 'bush food' te maken.
Duur |
Ongeveer 8-9 uur |
Minimale duur bij aanvraag 'op maat' |
7 uur |
Deelnemers |
4 tot 8 |
Prijs |
90 euro per deelnemer |
|
Onderdelen
- Introductie Eetbare Planten en Bushcraft
- Boswandeling langs eetbare planten
- Informatie per plant
- Aanwijzingen over veiligheid
- Eetbare planten verzamelen
- Eetbare planten bereiden
|
|
Meer info
- Voor datum, tijd en lokatie: zie de Agenda. (Precieze ontmoetingsplek wordt doorgegeven na opgave.)
- Voorbereidingen:
- Trek (lichte) wandelschoenen aan
- Neem in ieder geval een regenjas, een waterfles en wat snacks mee
- Optioneel: neem ook een fototoestel, laarzen en notitieblokje mee
- Optioneel: voor kookmateriaal wordt gezorgd, maar wil je je eigen brandertje of pannetje gebruiken, dan kan dat (geef het even aan onder 'opmerkingen' bij je aanmelding)
Fotogalerij
Meer foto's van deze workshop: Oktober 2013, Oktober 2014, Oktober 2016
Reacties van deelnemers aan deze workshop
- "Dit was een leerzame workshop, gegeven onder zeer goede leiding van Bram en Jerome. Mijn complimenten!" (Rense, Oktober 2013)
- "Het was een super leuke workshop die goed te doen is voor alle leefdtijden en het is ook leuk om gewoon te leren over je omgeving." (Deelnemer in Oktober 2013)
- "De workshop van Liv'n Nature over het verzamelen en bereiden van planten was erg interessant en leerzaam. Aan het einde van de dag hadden we allemaal een vol bord eten." (Jordi, Oktober 2013)
- "Onze workshop was zeker gezellig en bekroond met een heerlijke maaltijd. De beide heren bezitten veel kennis en ervaring die ze professioneel weten over te brengen!" (Jeroen uit Wageningen, Oktober 2013)"
- "Deze jongens weten wat overleven in de natuur is. Ze laten je op een een andere manier naar het bos kijken. Hierna kun je nooit meer naar een tamme kastanje kijken zonder aan stamppot te denken." (Deelnemer in Oktober 2013)
- "Leuke leerzame workshop en onverwacht lekker gegeten!" (Deelnemer in Oktober 2014)
- "Het was een heel leerzame en gezellige workshop, geleid door bushcrafters met ruime kennis, zodat je veel kon leren tijdens een fijne middag (en avond) buiten. Dit alles bekroond met een kookpartij in het duister en bordjes mooi en lekker bushfood." (Deelnemer in Oktober 2014)
- "Iedereen is welkom, mooie omgeving, zeer leerzaam, lekker eten en de leiding is enthousiast! Alles bij elkaar zorgde dit voor een leuke dag waarbij je veel leert en ook nog eens geniet!" (Diana uit Volendam, Oktober 2014)
- "Deze cursus is een feest voor je zintuigen! Bram laat je kennismaken met wat wel en niet eetbaar is uit de natuur. Planten waar je voorheen pardoes aan voorbij liep trekken sinds het volgen van deze cursus voortaan je aandacht. Aanrader!" (Sander uit Schimmert, Oktober 2016)
- "Leuke en leerzame cursus. Echt op de praktijk gericht. De rit van ruim drie uren uit Leeuwarden had ik er graag voor over." (Johan uit Leeuwarden, Oktober 2016)
- "Erg interessante workshop met veel nuttige informatie, toegespitst op de interesses en capaciteiten van de deelnemers. Veel geleerd over het zoeken, bereiden en eten van planten uit de natuur van onze 'achtertuin'! Erg leuk, leerzaam en gezellig." (Matthijs uit Eindhoven, Oktober 2016)
- "Leuke en leerzame dag gehad in omgeving Zuid-Limburg over het vinden en bereiden van eetbare planten. Het verraste me hoe veel verschillende soorten voedsel er nog te vinden zijn in de natuur, zelfs aan het eind van de winter. Goede cursus met experts als cursusleiders." (Gabriлl uit Groningen, Februari 2018)
- "Enorm leuke maar ook heel goede workshop! Zeer kundige begeleiders met veel ervaring en kennis. Ik heb veel geleerd en een enorm leuke dag gehad, van harte aan te bevelen!" (Deelnemer Februari 2018)