Workshop

Intro Eetbare Planten & Primitief Vuur

Intro Eetbare planten & Primitief Vuur

Uitleg

In een notendop bestaat deze workshop uit de volledige workshop Eetbare Planten Vinden en een Introductie-versie van onze uitgebreide workshop Primitief Vuur Maken. Het verschil met onze uitgebreide versie van de 'Primitief Vuur', is dat je bij deze workshop niet zelf je vuurgereedschap maakt en natuurlijke vuurmakers vindt, maar deze kant-en-klaar beschikbaar zijn om mee te oefenen.

We zullen eetbare bladeren, vruchten, wortels, noten en/of bloemen vinden en waar mogelijk proeven. Je zult niet alleen leren welke planten eetbaar zijn, hoe ze heten en hoe ze eruitzien, maar ter plekke in de natuur bij elke plant ook uitleg krijgen over waar die groeit, wanneer die groeit, wat er in zit, welke delen je kunt eten, hoe je die moet bereiden en waar je de plant vooral niet mee moet verwarren. We staan bij deze workshop ook stil bij een aantal aandachtspunten betreffende de algemene veiligheid bij het eten van wilde planten.

Tijdens de boswandeling komen we vuurmakers op hun natuurlijke plek tegen. Daar geven we dan ook uitleg en demonstraties vuur maken (oa met 'vuurboog', vuursteen en firesteel). Met primitief gereedschap dat je kant-en-klaar krijgt en je eigen verzamelde materiaal, ga je zelf proberen op meerdere manieren primitief vuur te maken. Wij zullen je daarbij vele praktische tips geven. Ook bij deze workshop staan we stil bij het 'leave no trace' concept en het nut daarvan voor zowel natuur als bushcrafter.


Duur Ongeveer 7 uur
Minimale duur bij aanvraag 'op maat' 5 uur
Deelnemers 4 tot 8
Prijs 65 euro per deelnemer

Onderdelen
  • Introductie Bushcraft
  • Boswandeling langs eetbare planten (incl. info en proeven)
  • Boswandeling langs natuurlijke vuurmakers (incl. info en demo's)
  • Theorie: eetbare planten, vuur maken en veiligheid
  • Oefenen vuurboog, vuurslag & firesteel en tips

Meer info


Fotogalerij

1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15

Meer foto's van deze workshop: Juli 2015, September 2015, Oktober 2016


Reacties van deelnemers aan deze workshop