Workshop

Op Maat

Workshop op Maat

Uitleg

Wil je een bushcraft activiteit in de natuur beleven met je vereniging, afdeling, team of vriendengroep? Dan kun je kiezen voor een Workshop op Maat. Dit kan ook als je de groep niet zelf helemaal vol krijgt (zie hieronder).

Je kunt kiezen voor één van de workshops van Liv'n Nature waar je je normaal individueel voor op moet geven. Maar ook een combinatie daarvan, of toevoeging van een ander bushcraft onderwerp zijn opties: Liv'n Nature is op dit moment gespecialiseerd in eetbare planten, primitief vuur maken, klein wild en kaart & kompastechnieken. Echter hebben we ook ervaring met het geven uitleg, demonstraties en opdrachten voor bouw van je eigen natuurlijke onderdak, het maken van primitief gereedschap en het drinkbaar maken van water. Het mooie van een aanmelding voor je groep is dat je ook invloed hebt op de datum, tijd, duur en deels op de lokatie.Duur Vanaf 3,5 uur tot 2 dagen. Eventueel inclusief een overnachting.
Deelnemers 4 tot 10 personen. Kleinere groepen zijn ook welkom maar betalen het bedrag voor 4 personen. Vanaf 10 personen is alleen mogelijk als de hele groep inhoudelijke interesse heeft.
Prijs Volgens afspraak. Voor een indicatie van de prijs per deelnemer, zie de afzonderlijke workshop-pagina's. Daarbij komen eventuele reis- en verblijfskosten van de instructeurs. Voor natuurgerelateerde, niet-commerciлle verenigingen, kunnen kortingen van toepassing zijn.
Aanmelden Lees eerst onze 'Verwachtingen van workshop-aanvragers'. Daarna kun je ons een email sturen, waarbij je ons al zoveel mogelijk gegevens geeft (zie het aanmeldformulier). Ook kun je ons eerst bellen.


Voorbeeld onderdelen
 • Introductie bushcraft
 • Uitleg en demo techniek 1
 • Oefenen met techniek 1
 • Primitief koken
 • Primitieve overnachting
 • Uitleg en demo techniek 2
 • Oefenen met techniek 2

Fotogalerij

1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
6 7 8 9 10
6 7 8 9

Meer foto's van deze workshop: Juli 2015


Reacties van deelnemers aan deze workshop


Wat wij van jou als workshop-aanvrager verwachten

Lees onderstaande punten goed voordat je belt of aanmeldt, want wij maken daarop geen uitzonderingen!
 1. Als aanvrager en contactpersoon voor de groep moet je er zeker van zijn dat het merendeel van je groepsleden een interesse heeft, in bushcraft, primitieve technieken of natuurbeleving, daarover vooral wil leren en een intensieve workshop geen probleem vindt. Wij geven workshops vooraleerst om deelnemers vaardigheden te leren. We willen ook veel laten zien en laten doen, dus onze workshops zijn intensief. Daarna pas komt amusement in ons rijtje.
 2. De workshop-aanvrager is de contactpersoon voor de groep en is ouder dan 18 jaar. De contactpersoon moet ook zelf deelnemen aan de workshop. Hij/zij moet goed telefonisch bereikbaar zijn. Dit met name op de dag vooraf aan de workshop en op de workshopdag zelf, ook op de tijden voor en na de workshop! Op de dag van, voor en na de workshop zijn wij uitsluitend via een telefoongesprek bereikbaar.
 3. Tijdens een workshop gaan we altijd wandelen en verblijven in een bosachtige en heuvelachtige omgeving. Daarbij horen onvermijdelijk risico's, die we uiteraard zo veel mogelijk willen verkleinen. Jij en de andere deelnemers zullen vooraf aan de workshop moeten tekenen dat jullie deze risico's accepteren. Deze risico's hebben onder meer te maken met wandelen over steile hellingen, wandelen over oneffen terrein (denk aan over kuilen, langs struiken, over boomstammen, door glad terrein) en oplopen van tekenbeten (oa risico ziekte van Lyme). Daarnaast zijn er nog workshop-specifieke risico's, zoals door evt gebruik van een mes of maken van vuur. Vooraf aan een workshop ontvang je als aanvrager een 'validiteitsverklaring' waarin de belangrijkste risico's voor je specifieke workshop worden opgesomd. Dit document moet je binnen enkele dagen doorgeven aan je deelnemers.
 4. De aanvraag voor een Workshop op Maat bestaat altijd uit zowel een toelichtend (telefoon)gesprek met de contactpersoon als de officiele aanmelding via het aanmeldformulier met diezelfde persoon. Beide zaken moeten uiterlijk 4 weken voor de gewenste datum van de workshop afgehandeld zijn. Zorg dat nummerweergave van je telefoon aan staat, anders nemen wij niet op. De betaling moet uiterlijk 2 weken voor de definitieve datum van de workshop bij ons binnen zijn en moet in zijn geheel overgemaakt worden.
 5. Lees onze Doelgroep en lokatie-voorwaarden. Onder andere staan we dus in principe geen deelnemers onder de 18 jaar oud toe en ook geen honden.
 6. Voor minimum-tijdsduur, zie de afzonderlijke workshop-pagina's.
 7. Lees onze Algemene Voorwaarden en geef het bij ons eerste telefoongesprek aan als je daarover vragen hebt.

Heb je de meeste gegevens en wensen al op een rijtje? Dan kun je ons een email sturen met die gegevens. We bellen je dan binnen enkele dagen terug. Ook kun je ons eerst bellen. Daarna kun je je officieel aanmelden via ons aanmeldformulier.