Over - Bushcraft

Landschap

Bushcraft

Iedere bushcrafter heeft een eigen definitie van bushcraft, hoewel deze vaak sterk overeenkomen. De definitie van bushcraft volgens Liv'n Nature is: "het leven in de natuur op een primitieve, maar comfortabele manier, door zoveel mogelijk gebruik te maken van die natuur." Bushcraft bestaat uit de 4 thema's 'water', 'voedsel', 'onderdak' en 'vuur', simpelweg omdat die 4 onmisbaar zijn als je comfortabel wilt overleven in de natuur. Vuur voorziet je van zoveel zaken binnen de andere thema's, dat dit als een apart thema beschouwd wordt. Hiernaast zien sommige bushcrafters de vaardigheden voor het maken van primitief gereedschap als apart thema.

Natuurbeleving

Liv'n Nature combineert bushcraft graag actief met 'natuurbeleving': er zijn veel bijzondere dingen te zien als je eenmaal in de natuur bent en het zou zonde zijn om hier geen aandacht aan te besteden. Ook kan dit soort belevenissen je helpen te overleven in het bos, bijvoorbeeld door inzicht in wat voor eten en drinken er is in het bos en waar dat is.

Landschap

Natuurbeleving is voor Liv'n Nature:

Dit zijn allemaal vaardigheden die je zeker kunnen helpen op je bushcraft tocht en die bij veel van onze workshops aan bod komen.

Uitleg